Povijest društva

NAŠIČKI DND RADI U KONTINUITETU SVE OD SVOG OSNIVANJA 19.LISTOPADA 1952.GODINE ŠTO S POSEBNIM PONOSOM ISTIČEMO. TE GODINE JE DRUŠTVO IMALI 350 ČLANOVA .SMJENJIVALE SU SE GENERACIJE PROŠLE,SADAŠNJE,BUDUĆE.SASVIM JE LJUDSKI I NORMALNO DA U SLOŽENOM VOLONTERSKOM DOBROVOLJNOM RADU DOLAZI DO OSCILACIJA, OPTIMALNI PERIOD STVARANJA ,ŽRTVOVANJA , KREATIVNOSTI.. . PA JE I O ISTIM FAKTORIMA OVISIO I INTENZITET NAŠEG RADA..
TAJ ENTUZIJAZAM NAŠIH ČLANOVA OČITUJE SE U NESEBIČNOM ZALAGANJU ZA DOBROBIT SVAKOG DJETETA PODREĐUJUĆI TOME MNOGE SVOJE OSOBNE INTERESE. SA ZADOVOLJSTVOM I LJUBAVI PODSJETIT ĆEMO SAMO NA NEKE TRAJNE VRIJEDNOSTI DAROVANE GENERACIJAMA NAŠE DJECE. 

-INICIJATIVOM I RADOM DND OTVOREN JE U NAŠICAMA 1953.GODINE DJEČJE ZABAVIŠTE-DANAŠNJI DJEČJI VRTIĆ.1957 GODINE POČELO JE S GRADNJOM NAMJENSKE ZGRADE ZA VRTIĆ,KOJA JE DOVRŠENA 1959.GODINE. OVAJ DOGAĐAJ JE ZA NAS OD IZUZETNE VAŽNOSTI JER SU TADA TIM ČINOM POSTAVLJENI TEMELJI PREDŠKOLSKOG ODGOJA I RADA MODERNE, SUVREMENE DJEČJE USTANOVE.

-1953.GODINE OSNOVANO JE KAZALIŠTE LUTAKA,KOJE JE RADILO NIZ GODINA U KONTINUITETU.PRVA PREDSTAVA TOG KAZALIŠTA JE BILA” . ZLATNA RIBICA „U KOJOJ JE GLAVNU ULOGU IMAO ANTO GARDAŠ. ČLANICE SU SAME IZRAĐIVALE LUTKE,PRAVILE KULISE…TADA KAD NIJE POSTOJALO TV I VIDEA, KAZALIŠTE LUTAKA IMALO JOŠ ČAROBNIJU MOĆ NEGO SADA.

-GODINE 1954 DRUŠTVO JE POKRENULO IDEJU O ODLASKU DJECE NA LJETOVANJE- U OMIŠU.

-JEDNA OD PRVIH AKCIJA KOJA JE OKUPILA ČLANOVE DND JE BILA ZA IZGRADNJU DJEČJEG IGRALIŠTA S BAZENOM -LOCIRANO U PROSTORU IZA „GREGEROVE VILE.” NICALA SU JOŠ IGRALIŠTA( U PARKU PORED DVORCA,IGRALIŠTE NA URBARIJI…),ALI SPOMENULI BI „MENDINO IGRALIŠTE”-LOCIRANOG KOD SADAŠNJEG VODOTORNJA.

-VEĆ U POČETCIMA SVOGA RADA 1955.GODINE DRUŠTVO OSNIVA U OŠ NAŠICE JEDNU OD PRVIH MLIJEČNIH KUHINJA,HRANU JE DAVAO CRVENI KRIŽ.

-PRVA ŠKOLA ZA RODITELJE OTVORENA JE 1955.GODINE.ORGANIZIRANO JE NIZ KORISNIH PREDAVANJA ZA RODITELJE.

-1986.GODINE PROMOVIRANA JE KNJIGA „ PRVA GODINA ŽIVOTA”-POKLONJENO JE OKO 200 KNJIGA MLADIM MAJKAMA.

-DRUŠTVO OD DAVNINA ORGANIZIRA ŠIROKU LEPEZU ZABAVNO-REKREATIVNIH SADRŽAJA ZA DJECU I SA DJECOM,KAO ŠTO SU: CVJETNI KORZO,MAŠKARE,MALE OLIMPIJADE,POZDRAV PROLJEĆU,JESENJSKE SVEČANOSTI,DJEČJI TJEDAN,SVJETSKI DAN DJETETA…
-NISMO ZABORAVILI NI NA DJECU U BOLNICI.UPRILIČENI SU PRIGODNI POKLONI,IGRAČKE,VOĆE….
-GOTOVO U SVIM GODIŠNJIM PROGRAMIMA ZACRTANE SU I REALIZIRANE AKCIJE POMOĆI DJECI KOJA ŽIVE U TEŠKIM MATERIJALNIM UVIJETIMA-NABAVLJALE SU SE KNJIGE,BILJEŽNICE,ODJEĆA,OBUĆE,HRANA…
-NISMO ZABORAVILI NI DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU-DRUŠTVO JE POMOGLO U REALIZACIJI OSNIVANJA UDRUGE DJECE SA POSEBNIM POTREBAMA

-TIJEKOM DOMOVINSKOG RATA PREDSJEDNIŠTVO NIJE ODRŽAVALO SJEDNICE,ALI SU ČLANOVI DRUŠTVA BILI ANGAŽIRANI U AKCIJAMA OKO ZBRINJAVANJA DJECE,SAKUPLALA SE HRANA,OBUĆA,ODJEĆA,PEKLI KOLAČI…

-GODINE 1995. DND SE VRATIO U SVOJE PROSTORIJE,UREDILO IH I POČELO S RADOM-RITMIKA,DJEČJI FORUM,DJEČJE KAZALIŠTE „JEŽIĆ BOCKO.”

-REDOVITO SU OBILJEŽAVANI ZNAČAJNI DATUMI:USKRS,DAN GRADA,SVETI NIKOLA,BOŽIĆ,DAN OBITELJI,DANI KRUHA…

-OD 1996.GODINE SUDJELUJEMO NA SMOTRAMA „RADOST,IGRA I
STVARALAŠTVO DJECE U DND-IMA HRVATSKE” ,GDJE SU NAŠI NASTUPI UVIJEK BILI ZAPAŽENI I PRIHVAĆENI.

-1999.GODINE RENOVIRAN JE PROSTOR DND DOBROVOLJNIM RADOM 20 ČLANOVA I NAŠIH SIMPATIZERA KOJI SU DONIRALI MATERIJAL.

-SVAKE GODINE DOLASKOM NOVIH ČLANOVA U DRUŠTVO IZVIRU NEKE NOVE IDEJE,KOJE SE UVIJEK DOBRO UKLOPE U GODIŠNJI PLAN DRUŠTVA.

-2006 GODINE OSNOVANA JE NAŠA PODRUŽNICA- DND MARKOVAC S KOJIMA IMAMO ODLIČNU SURADNJU.
-2004.GODINE MALI DJEČJI ZBOR MASLAČAK IZDAO JE PROM CD,VODITELJI ZBORA BILI SU PROF.KORANA RESLER I DANIJEL DOZET

-GODINE 2006.DRUŠTVO NAŠA DJECA IZDALO JE KNJIGU DUGOGODIŠNJE ČLANICE DND-a JASNE RESLER „GANJAK MOG DJETINJSTVA”. .

-NEKAD SE RAD DRUŠTVA BAZIRAO NA RADU ODRASLIH ZA DJECU,A DANAS SE RAD BAZIRA S DJECOM.

-DRUŠTVO JE ODUVJEK BIO INICIJATOR RAZLIČITIH AKTIVNOSTI KOJIMA SE ŽELJELA PODIĆI RAZINA KVALITETE ORGANIZIRANOG SLOBODNOG VREMENA

.